Zní to skoro neuvěřitelně, ale 100 gramů sušeného masa odpovídá až 300 gramům syrového masa, se všemi prospěšnými nutričními hodnotami. I malý kousek tak obsahuje pořádný kus energie! Navíc se sáček vždy vejde do kapsy.
Sušené maso Indiana Jerky nevidělo lepek ani z koně, navíc je bez přidaných glutamátů, obsahuje nízkou hladinu sacharidů a sůl z Mrtvého moře s více jak 30% Hořčíku.
Další důležitou předností je nenáročnost na skladování. Maso v sáčku vydrží minimálně 12 měsíců od data výroby při teplotách do 30°C, což se hodí při extrémních podmínkách – ať už při sportu či cestování.
Jak suší náčelník maso
- Kusy kvalitního masa zbaví tukových částí a šlach a nakrájí je na tenké plátky.
- Maso dlouho marinuje v „masírce“ podle vlastní indiánské receptury.
- Libové plátky masa ručně klade na rošty.
- Maso pozvolna několik hodin suší při různých teplotách a nakonec přírodně udí kouřem z bukového dřeva.
- Následuje strojní krájení, vážení na vibrační váze a rozdělení do sáčků s absorbérem kyslíku.
- Vše je zabaleno v ochranné atmosféře.
- Jerky projde výstupní kontrolou a sáčky se kompletují do displejů a kartonů.