Aktualizace 3. 3. 2025
Sušení masa je umění, které sahá až do dob, kdy si naši předkové potřebovali uchovat maso na dlouhé cesty nebo drsné zimy. Dnes už nemusíme být lovci a sběrači, ale přesto milujeme ten nezaměnitelný zážitek z chuti pořádného kusu sušeného masa. A právě Indiana Jerky přináší tuhle tradici v moderním, chutném a praktickém balení.
Maso začíná jako hvězda
My v Indiana Jerky věříme, že kvalita sušeného jerky začíná už při výběru masa. Pečlivě vybíráme jen ty nejlepší kusy – ať už jde o hovězí, kuřecí, krůtí anebo jiné maso. Na 100 gramů jerky se používá až 300 gramů čerstvého masa! Žádné zkratky, žádné kompromisy. Naše Indiana Jerky (tedy sušené maso, z něhož je odstraněn tuk a následně je nakrájeno a vysušeno) vyrábíme podle starých indiánských receptur. Krájíme, marinujeme a udíme kouřem z bukového dřeva. Sušení probíhá několik hodin tak, aby si maso zachovalo svou přirozenou chuť, šťavnatost a pružnost. Kromě tradičních druhů jerky jsou u nás k nalezení i ty méně běžné druhy sušeného masa, třeba sušené maso z losa nebo sobí jerky.
Jak sušíme maso v Indiana Jerky krok po kroku:
- Kusy kvalitního masa zbavíme tukových částí a šlach a nakrájíme na tenké plátky.
- Maso dlouho marinujeme v „masírce“ podle vlastní indiánské receptury – máme na to pečlivě namíchanou směs koření, bylinek a dalších tajných ingrediencí. Maso se marinuje několik hodin, aby se všechny chutě dostaly až do posledního vlákna.
- Libové plátky masa pečlivě ručně klademe na rošty.
- Maso pozvolna několik hodin sušíme při různých teplotách a nakonec přírodně zaudíme kouřem z bukového dřeva. Díky sušení při nízkých teplotách po dobu několika hodin zůstane maso krásně měkké a snadno konzumovatelné, ale zároveň perfektně trvanlivé.
- Následuje strojní krájení, vážení na vibrační váze a rozdělení do sáčků s absorbérem kyslíku.
- Nakonec je jerky zabaleno v ochranné atmosféře, aby vydrželo i vyšší okolní teploty. Praktické obaly udržují zároveň čerstvost a chuť masa.
- Jerky projde výstupní kontrolou a sáčky se kompletují do displejů a kartonů.
- A pak už putují k našim zákazníkům.
Indiana Jerky: Kousek přírody na každém soustu
Sušené maso Indiana Jerky je nejen skvělou pochoutkou, ale také zdrojem kvalitních bílkovin a energie. Obsahuje až 73 % proteinů a jen minimum tuku. Zní to skoro neuvěřitelně, ale 100 gramů sušeného masa odpovídá až 300 gramům syrového masa, se všemi prospěšnými nutričními hodnotami. I malý kousek tak obsahuje pořádný kus energie! Navíc se sáček vždy vejde do kapsy. Ať už potřebuješ rychlou svačinu po sportu, nebo jen chceš potěšit své chuťové buňky, naše jerky je vždy skvělou volbou. Je super pro kulturisty, kteří potřebují ve stravě vysoký obsah bílkovin kvůli podpoře růstu svalů, pro běžce a cyklisty, kteří ocení lehké a energeticky vydatné svačinky a cesty, ale i pro turisty hledající lehké a trvanlivé potraviny snášející dobře vyšší teploty. Naše Indiana Jerky ale není skvělou volbou jen pro milovníky masa. Máme i vegan jerky – bezmasou variantu jerky vhodnou pro všechny, kteří hledají rostlinnou svačinku bohatou na bílkoviny anebo trpí potravinovými alergiemi.
Proč vyrazit na lov jerky?
Sušené maso Indiana Jerky je bez lepku, bez přidaných glutamátů, obsahuje nízkou hladinu sacharidů (většina variant je zcela bez cukru) a sůl z Mrtvého moře s 30 % magnézia. A hořčík ten se vždycky hodí, že? Bez keců, bratři a sestry, čestné indiánské! Jedna z dalších důležitých předností je nenáročnost na skladování. Maso v sáčku vydrží až 12 měsíců od data výroby při teplotách do 30°C, což se hodí při extrémních podmínkách – ať už při sportu, delší jízdě autem či v kanceláři. Prostě dobrá a zdravá svačinka ať seš kdekoliv a děláš cokoliv.
Tak na co čekáš? Otevři balíček Indiana Jerky a nech se unést chutí, která tě vezme za dobrodružstvím! 🏕️🔥
Howgh.