Jerky obecně označuje syrové maso, ze kterého je odstraněn tuk a následně je nakrájeno a vysušeno. Indiana Jerky jako takové pak náš náčelník vyrábí podle starých indiánských receptur.
Indiana Jerky jsou tence nakrájené plátky libového masa, dále marinované, sušené a zauzené kouřem z bukového dřeva. Sušení probíhá několik hodin tak, aby si maso zachovalo svou přirozenou chuť, šťavnatost a pružnost.
Jak suší náčelník maso
- Kusy kvalitního masa zbaví tukových částí a šlach a nakrájí je na tenké plátky.
- Maso dlouho marinuje v „masírce“ podle vlastní indiánské receptury.
- Libové plátky masa ručně klade na rošty.
- Maso pozvolna několik hodin suší při různých teplotách a nakonec přírodně zaudí kouřem z bukového dřeva.
- Následuje strojní krájení, vážení na vibrační váze a rozdělení do sáčků s absorbérem kyslíku.
- Vše je zabaleno v ochranné atmosféře.
- Jerky projde výstupní kontrolou a sáčky se kompletují do displejů a kartonů.
Až 300 g masa na 100 g jerky
Pro sportovce nebo zdatného výletníka není zdravější, rychlejší a výživnější svačinky než sáček Indiana Jerky. Je to lehká, na dotek nemastná pochoutka, která obsahuje až 73 % proteinů a jen minimum tuku.
Zní to skoro neuvěřitelně, ale 100 gramů sušeného masa odpovídá až 300 gramům syrového masa, se všemi prospěšnými nutričními hodnotami. I malý kousek tak obsahuje pořádný kus energie! Navíc se sáček vždy vejde do kapsy.
Sušené maso Indiana Jerky je bez lepku, bez přidaných glutamátů, obsahuje nízkou hladinu sacharidů (většina variant je zcela bez cukru) a sůl z Mrtvého moře s 30 % magnézia. Bez keců, bratři a sestry, čestné indiánské!
Jedna z dalších důležitých předností je nenáročnost na skladování. Maso v sáčku vydrží až 12 měsíců od data výroby při teplotách do 30°C, což se hodí při extrémních podmínkách – ať už při sportu, delší jízdě autem či v kanceláři.
Jste připraveni na pořádnou chuť masa? Stačí jen otevřít sáček a zakousnout se!
Howgh.