Indiana Jerky Shop

Sušíme od roku 2002

Zajímá vás historie Indiana Jerky a kde se vzal náčelník Ten, který suší maso? Čtěte dál!

Ušlechtilá tvář, tenká čelenka z chřestýší kůže, bohatě zdobený oděv, stříbrem zdobená puška. Prostě Vinnetou. Také jste v mládí tak hltali jeho dobrodružství? My rozhodně ano! Všechny svazky mayovek i ona nepřekonatelná filmová zpracování milujeme dodnes.

„Apačové se utábořili jako obyčejně v jisté vzdálenosti od nás, aby pojedli sušené maso. My ostatní jsme seděli na pokraji křoví kolem ohně. Seděli jsme tam proto, poněvadž jsme tak byli chráněni před chladným větrem, který večer vál,“ zní jen pár vět z nejznámějšího díla Karla Maye.

Sušené maso? O tom jsme jako děti ještě nic netušili! Doma se nejčastěji servírovala sekaná s bramborovou kaší.

Čím jsme byli starší, tím méně jsme samozřejmě věřili tomu, že by všichni indiáni žili jako urozený divoch Vinnetou. Začali jsme se o jejich historii zajímat víc a zjistili jsme, že skutečnost je naprosto jiná, ale o to zajímavější!

První kousek sušeného masa

Až jako dospěláci jsme cíleně četli v odborné i neodborné literatuře o sušení masa. Téměř k dokonalosti tuto metodu dovedli právě indiáni! Maso jednoduše sušili na sluníčku nebo ho udili ve starém týpí.

Netrvalo to dlouho a na dovolené v zahraničí jsme poprvé ochutnali sušené maso, které jsme sehnali v tamním obchodě. Bylo to docela dobré, ale něco tomu prostě chybělo!

Přemýšleli jsme o tom, co udělat pro to, aby šlo koupit sušené maso, které nám bude bez výhrad chutnat, jednoduše v Česku. Někdy kolem té doby se nám v hlavě narodil náčelník jménem „Ten, který suší maso“. A trvalo několik dalších let, než jsme založili vlastní firmu a pustili se do výroby sušeného masa.

Sušíme od roku 2002

Se značkou Indiana Jerky jsme přišli na trh už v roce 2002. Dnes najdete totemy a indiánské obličeje na obalech se sušeným masem v regálech většiny obchodů v ČR.

Řadu let jsme dokonce největším výrobcem sušeného masa v Česku a zároveň patříme mezi tři největší výrobce v Evropě. Sušené maso Indiana Jerky exportujeme do více než 20 zemí – od ostrova Martinik v Karibiku až po barevný ostrov Réunion v Indickém oceánu, který každého návštěvníka naprosto dostane.

Velmi nás těší každoročně vzrůstající prodeje naší masové pochoutky. Nejoblíbenější je mezi vámi stále hovězí – naše originální receptura s nezaměnitelnou evropskou slanou příchutí masa. Těsně v závěsu jsou pak Indiana Jerky kuřecí, krůtí a vepřové.

Jako první na světě jsme také přišli na trh s úplnou novinkou – náčelníkovi připlaval na e-shop Tuňák až z Tichého oceánu, který je lovený tím nejšetrnějším způsobem.

Ve výrobě používáme sice ty nejmodernější technologie, ctíme ale tradiční metody sušení a bez poctivé ruční práce se ani dnes neobejdeme.

Howgh.

Shopping Cart